Kezdőlap

Atlétika Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság Diákolimpia® országos döntő

Az Atlétika Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság Diákolimpia® országos döntőjét 2021. október 12-13-án, Kecskeméten az Atlétikai Centrumban rendezték meg. Az első nap a III-IV., másodikon az V-VI. korcsoportos tanulók mérték össze tudásukat. Idén közel 12 000 tanuló és 1728 csapat nevezett a sportágban, közülük 128 iskola képviseltette magát 283 csapattal az országos döntőn.

Az országos döntőbe a legjobb átlageredményt elérő megyei bajnokcsapatok juthattak be. A megyei döntők győztesei közül magasugrásban a legjobb 8, a többi ügyességi számban 12, míg a váltókban 16 csapat versenyzett.

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium lány atlétái a hét versenyszámból hatban is képviselték iskolánkat, méghozzá kiváló eredménnyel. A magasugró, a távolugró és a súlylökő csapatunk országos bajnok lett, míg a svédváltónk (100-200-300-400m) bronzérmet szerzett. A gerelyhajító csapatunk ötödik, a diszkoszvető pedig 7. lett.

Felkészítőik: Nyilas Bea, testnevelő, illetve Adamik Zoltán, Simity László és Havas Csaba edzők voltak.

 

 

Balról jobbra: Diós Fanni, Hegyi Boglárka, Palotai Dorina, Pap Kincső, Barna Patrícia, Kovács Nóra, Vancsik Petra Újvári Sára. A képről hiányzik Harkai Anna, Huszka Blanka, Kovács Kinga és Lugosi Csenge.

OKTV országos döntőjébe jutott diákok létszámát tekintve iskolánk a megyei 2. helyen!

 

https://eduline.hu/kozoktatas/20211008_OKTV_dontosok_iskolalista?fbclid=IwAR0vBz1ZNNQK6-70Ot_e3Ne5a82iHdX0D-JUREUV3cfldR3Ljl0z5ZqMm44

 

Nyílt napok:

2021. november 15. és november 18-án

16.30-tól

 

További részletek a beiskolázási tájékoztatóban

 

Az Appendix Alapítvány felvételi előkészítőket indít 8. osztályos tanulók számára matematika, magyar nyelv és irodalom és német nyelv tantárgyakból. Részletek az alapítvány honlapján:

 

http://www.appendixalapitvany.hu/tehetseggondozas/felkeszito2122

 

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium a 2021-2022-es tanévben az alábbi versenyeket hirdeti meg általános iskolások számára:

 

Informatikaverseny 8. osztályosok részére - Versenyfelhívás - Jelentkezési űrlap

Matematikaverseny 8. osztályosok részére - Versenyfelhívás - Jelentkezési űrlap

Fizikaverseny 8. osztályosok részére - Versenyfelhívás - Jelentkezési űrlap

Német verseny 8. osztályosok részére - Versenyfelhívás - Jelentkezési űrlap

Vers- és prózamondó verseny - Versenyfelhívás

 

Kedves Diákok!

 

Szeretnék nektek bemutatkozni: Ráczné Karikó Rita vagyok, az iskola pszichológusa.

 

A 2021/22-es tanévben az alábbi lehetőségeket kínálom érdeklődő diákok számára:

 

Tanévnyitó ünnepély 2021. szeptember 1-jén 7:45-től.

Megjelenés egyenruhában!

Gyülekezés az osztálytermekben.

Gólyáknak 14:00-ig, felsőbb éveseknek 11:15-ig tart a tanítás. Ebédelni 11:15-től, illetve 14:00-tól lehet.


Tankönyvek átvétele szeptember 1-jén a tantermekben az osztályfőnök segítségével.

 

Osztályozó-, javító- és különbözeti vizsgák a mellékelt beosztás szerint.

Ha a listán nem találod a neved és jelentkeztél, sürgősen jelezd a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre küldött levélben!

 

Letöltés: beosztas.docx

 

Iskolavezetés

 

Tisztelt Bolyais Szülők!

 

Magyarország Kormányának döntése alapján lehetőség nyílik a 12-18 éves korosztály COVID-19 oltására az iskolákban. A tervezett oltási időpont augusztus 30-31. Az oltási feladat megszervezéséhez szükséges az érintett korosztály számának felmérése, valamint az oltást igénylők létszámának meghatározása.

 

Amennyiben szeretnék, hogy gyermekük az iskola szervezésében kapja meg COVID-19 védőoltását, kérjük 2021.augusztus 5-ig az alábbi kérdőív kitöltésével jelezzék szándékukat iskolánknak az oltás előkészítéséhet. A kérdőív csak előzetes információgyűjtésre szolgál, nem jelent regisztrációt az oltásra.

 

Köszönjük segítségét!

 

Kérdőív

 

Kecskeméti Bolyai János Gimnázium

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium ”Kecskemét környezetterhelési térképének digitális mérési megvalósítása” projekt környezeti mérésekre alapult, műszaki és természettudományok iránt érdeklődő, digitális mérőeszközök gyakorlati alkalmazásait felhasználó végzős tanulók (Fekete Bálint Endre, Hornyák Máté Tamás, Szekeres György) közreműködésével valósult meg.

A pályázati támogatásnak köszönhetően környezeti méréseket támogató szenzorokat, tápegységeket, mérő-adatgyűjtő egységet (Einstein Tablet+3) sikerült beszerezni. A tanulói trió saját fejlesztésű mérőegységet épített, mellyel a város különböző részein végzett méréseket tanulmányozva következtetéseket, megoldási javaslatokat tehettek a tanulók. A mérési adatok feldolgozása tette lehetővé „Kecskemét környezetterhelési térképének digitális mérési megvalósítása” projekt befejezését, a környezeti terhelési térkép megrajzolását.

 

 

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

October 2021
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum