Kezdőlap

Az Appendix Alapítvány felvételi előkészítőket indít 8. osztályos tanulók számára matematika, magyar nyelv és irodalom és német nyelv tantárgyakból. Részletek az alapítvány honlapján:

 

http://www.appendixalapitvany.hu/tehetseggondozas/felkeszito2122

 

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium a 2021-2022-es tanévben az alábbi versenyeket hirdeti meg általános iskolások számára:

 

Informatikaverseny 8. osztályosok részére - Versenyfelhívás - Jelentkezési űrlap

Matematikaverseny 8. osztályosok részére - Versenyfelhívás - Jelentkezési űrlap

Fizikaverseny 8. osztályosok részére - Versenyfelhívás - Jelentkezési űrlap

Német verseny 8. osztályosok részére - Versenyfelhívás - Jelentkezési űrlap

Vers- és prózamondó verseny - Versenyfelhívás

 

Kedves Diákok!

 

Szeretnék nektek bemutatkozni: Ráczné Karikó Rita vagyok, az iskola pszichológusa.

 

A 2021/22-es tanévben az alábbi lehetőségeket kínálom érdeklődő diákok számára:

 

Tanévnyitó ünnepély 2021. szeptember 1-jén 7:45-től.

Megjelenés egyenruhában!

Gyülekezés az osztálytermekben.

Gólyáknak 14:00-ig, felsőbb éveseknek 11:15-ig tart a tanítás. Ebédelni 11:15-től, illetve 14:00-tól lehet.


Tankönyvek átvétele szeptember 1-jén a tantermekben az osztályfőnök segítségével.

 

Osztályozó-, javító- és különbözeti vizsgák a mellékelt beosztás szerint.

Ha a listán nem találod a neved és jelentkeztél, sürgősen jelezd a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre küldött levélben!

 

Letöltés: beosztas.docx

 

Iskolavezetés

 

Tisztelt Bolyais Szülők!

 

Magyarország Kormányának döntése alapján lehetőség nyílik a 12-18 éves korosztály COVID-19 oltására az iskolákban. A tervezett oltási időpont augusztus 30-31. Az oltási feladat megszervezéséhez szükséges az érintett korosztály számának felmérése, valamint az oltást igénylők létszámának meghatározása.

 

Amennyiben szeretnék, hogy gyermekük az iskola szervezésében kapja meg COVID-19 védőoltását, kérjük 2021.augusztus 5-ig az alábbi kérdőív kitöltésével jelezzék szándékukat iskolánknak az oltás előkészítéséhet. A kérdőív csak előzetes információgyűjtésre szolgál, nem jelent regisztrációt az oltásra.

 

Köszönjük segítségét!

 

Kérdőív

 

Kecskeméti Bolyai János Gimnázium

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium ”Kecskemét környezetterhelési térképének digitális mérési megvalósítása” projekt környezeti mérésekre alapult, műszaki és természettudományok iránt érdeklődő, digitális mérőeszközök gyakorlati alkalmazásait felhasználó végzős tanulók (Fekete Bálint Endre, Hornyák Máté Tamás, Szekeres György) közreműködésével valósult meg.

A pályázati támogatásnak köszönhetően környezeti méréseket támogató szenzorokat, tápegységeket, mérő-adatgyűjtő egységet (Einstein Tablet+3) sikerült beszerezni. A tanulói trió saját fejlesztésű mérőegységet épített, mellyel a város különböző részein végzett méréseket tanulmányozva következtetéseket, megoldási javaslatokat tehettek a tanulók. A mérési adatok feldolgozása tette lehetővé „Kecskemét környezetterhelési térképének digitális mérési megvalósítása” projekt befejezését, a környezeti terhelési térkép megrajzolását.

 

Nyári ügyelet 2021-ben:

2021 június 30. és augusztus 18. között minden szerdán 9-13-ig.

Az elmúlt hetekben, az érettségi vizsgák hevében rendhagyó szakmai találkozónak adott helyet a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium. Többször olvashattunk a bolyais diákok sikereiről, a tudományos konferenciákon elért eredményeikről a környezetvédelmi projektjeikről, de ez az alkalom felszínre hozta, hogy akutató tanulók elméleti munkájuknak gyakorlati alkalmazásai is lehetnek. A gimnázium fizika szaktantermében megjelent érdeklődőket Dr. Harnos István igazgató köszöntése után a végzős trió Fekete Bálint Endre, Hornyák Máté Tamás, Szekeres György tanulók magasszíntű szakmai bemutatója követte az általuk készített környezeti mérő-adatgyűjtő egységről és annak gyakorlati alkalmazási lehetőségeiről.

 

 

 

 

Az előadás után helyszíni bejárás történ az iskola tetőterén, ugyanis a tanulók élőben mutatták be a működő rendszert. Az adatok begyűjtésére, tárolására és továbbítására Horváth Tibor rendszergazda segítségével az iskola informatikai rendszerét tették alkalmassá, hogy hálózatban működjenek a város különböző mérőpontjaira telepített készülékek folyamatosan és szinkronban mérjenek és küldjenek adatokat. Ez a lehetőség tette érdekessé, keltette fel figyelmét a város vezetőségének, szervezték meg először online módon a kapcsolatfelvételt az érintett szervezetekkel.

A helyszíni bejárás során Gaál József alpolgármester úr kiemelte a kreatív ötletben rejlő lehetőséget és ennek hasznosítását a város légköri szennyezési gócainak feltérképezésében. A Környezetfejlesztési csoport részéről Györkös Barnabás csoportvezető és Varga Levente térinformatikus úrak a konkrét megvalósítás lehetőségeit vázolták, a Városfejlesztő Kft. részéről Kanalas Imre úr a érési adatok elemzésének jelentőségéről tájékoztatta a jelenlévőket. A gimnáziumban évek óta folytatott diáktudományos munka gyakorlati alkalmazása a Neuman János Egyetem támogatása mellett a Magyar Agrár- és Természettudományi Egyetem urbanisztikai tanszék oktatóival, Mandula Péter hallgató részvételével bővült. Az Urban Management Solution Kft. (www.urbanms.hu) képviseletében bemutatásra került az általuk fejlesztett környezeti egység kínálta lehetőség. Képviseletükben Ticz Ádám, Ecsedi István és Szűcs András úrak az iskola tetőterén végeztek méréseket, szakmai megbeszélést az Nemzeti Tehetségprogram és az Útravaló - Út a Tudományhoz pályázati támogatás keretében megvalósuló kutatási projektek jővőbeli fejlesztési lehetőségeiről.

A szakmai találkozó Sikó Dezső szaktanár úr értékelésével, köszönetnyilvánításával fejeződött be.

 

 

Tanévzáró ünnepély 2021. június 26. (szombat) 10:00 - 10:45 (osztályterem)

Ballagás 11:00 - (udvar)

 

 

 

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

September 2021
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum