Kezdőlap

9. és 11. évfolyam 

 

2019. februári kormányrendelet értelmében a gimnáziumokban tanuló 9. és 11. évfolyamos tanulóknak lehetőségük nyílik kéthetes ingyenes nyelvtanfolyamon részt venni külföldön,  abból a nyelvből, amelyet a tanuló már legalább egy éve iskolai keretek között tanul. A nyelvtanfolyamok jelenleg angol, német és francia nyelven érhetők el, iskolánkban angol és német nyelvű csoportokat szervezünk. A program teljes egészében költségvetési forrásból valósul meg.

 

Részt venni kétféle formában lehetséges: az iskola által vezetett és koordinált csoportokban vagy egyénileg. Csoportos utazás esetén minden szervezési feladatot az iskola bonyolít, a tankerülettel és a Tempus Közalapítvánnyal együttműködve.

Az egyéni formában az iskola lényegesen kisebb mértékben vesz részt a szervezésben. Ez esetben a kiválasztás, a pályázás, a szervezés, az utazás is egyénileg történik. 

A program a TEMPUS Közalapítvány irányításával valósul meg.

A program a megvalósítási szakaszába lépett és iskolánk szeretne mindent megtenni a gördülékeny és gyors bekapcsolódás érdekében és az elsők között lenni a szervezésben. Első lépésben ebben az összefoglalóban tájékoztatnánk Önöket a teendőkről és a programról.

A program a szülőktől semmilyen előfinanszírozást nem igényel. A támogatás fedezi a szervezés, a nyelviskola, a szállás, az utazás, az ellátás, a biztosítás, a kísérőtanár költségeit és még költőpénzt is biztosít a diákoknak. A kiutazó csoportok nem osztályok szerint alakulnak, de egységes igények esetén nem kizárt ez sem. A turnusok nem lehetnek sem rövidebbek, sem hosszabbak, mint két hét. A külföldi nyelviskolák mindegyike akkreditált nyelviskola. A Tempus Közalapítvány honlapjáról (https://tka.hu) elérhető lesz, várhatóan már december első hetében a program honlapja, ahol további tájékoztatás és a nyelviskolák listája is megismerhető lesz. A szülőknek a honlapon nem lesz teendője.   A programban való részvétel pályázati rendszerű, melynek beadásáról és követéséről a gimnázium gondoskodik. A beadás kezdete előreláthatólag 2020. február 1.. Gimnáziumunk addigra szeretne elkészülni minden előzetes szervezési feladattal, hogy megnyitáskor a pályázatok azonnal beküldhetőek legyenek. Ehhez kérnénk az alábbiakban leírtak szerint a szülők segítségét!

Első lépésben a tájékoztató végén található nyomtatványon jelezzék, hogy milyen feltételekkel kíván részt venni gyermekük a programban. (ország, időpont, szállás típusa, ellátás típusa, nyelvi szint). Igyekszünk az igényeknek megfelelően szervezni a csoportokat. Fontos, hogy olyan adatokat adjanak meg, amelyeken a későbbiken nem változtatnak, mert ezek alapján próbáljuk szervezni a csoportokat és választjuk ki a nyelviskolát. A beküldés határideje 2019. december 14.

A következő fontos lépés a szülői nyilatkozatok megtétele és aláírása. A kitöltött nyomtatványnak megfelelően összeállítjuk a csoportokat és begyűjtjük a szülői felelősségvállalási nyilatkozatokat. A tizennyolcadik életévüket betöltött diákok esetén is szükséges az aláírt szülői nyilatkozat. Ezt mindkét szülőnek az iskola képviselője előtt kell aláírni. Egyedüli felügyeleti jog esetén mellékelni kell a bírósági végzést, vagy halotti anyakönyvi kivonatot. A nyilatkozat egységes lesz és a hamarosan megnyíló Tempus honlapról letölthető. Az aláírásra két szervezett alkalmat szeretnénk biztosítani, ahol kérdéseket tehetnek fel, majd a tantermekben a nyilatkozatok aláírása a beiratkozáshoz hasonló módon történne. Fontos, hogy mint az útlevél igénylésénél mindkét szülő jelen legyen és aláírja a nyilatkozatot. Külföldön élő szülő esetén a konzuli szolgálatnál kell hivatalosan aláírni és ezt nálunk igazolni. A szülői értekezletek időpontjai január 6 és január 8. A szülői nyilatkozatok nélkül nem tudunk továbblépni, mert ezek alapján keressük meg a nyelviskolákat. A nyelviskoláknál valószínűleg sok érdeklődő csoport lesz, és csak akkor tudunk a kiválasztott helyre utazni, ha a nyelviskola részéről befogadó nyilatkozattal rendelkezik a csoport.

A csoportok létszáma az elképzeléseink szerint  minimum 17 fő, de lehetnek akár 50 fős utazó csoportok is.  Iskolánk biztosítja a kísérőtanárokat, a felkészítést az adott országba való utazásra,  megismertetik a tanulókkal az ország szokásait, szabályait. Az utazás módja nem választható. Busz, vonat és repülő jöhet szóba. Mi a diákok számára a legbiztonságosabb és a legkedvezőbb formát igyekszünk  választani.  A biztosításokat a szervező köti.

A meghirdetett lehetséges területek, országok Málta, Anglia, Skócia, Wales, Írország angol nyelvterületen és Ausztria és Németország német területen.

A nyelviskola a diákokat még felmérheti és különböző csoportokba oszthatja tudásszintjük alapján. A diákok szabadidős programjait is a nyelviskola szervezi. 

További tájékoztatás és kérdések megválaszolása a rendkívüli szülői értekezleten történik.

A határidők nagyon szorosak, de ahhoz, hogy meg tudjuk valósítani az elképzeléseinket fontos a gyors intézkedés. Véleményünk szerint ez egy nagyszerű lehetőség és bíztatunk mindenkit, éljen vele! Még mi is tanuljuk a program szervezését, de bízunk benne, hogy megtérül a munkánk és a befektetett energiánk. Folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket a kapott információkról, a program haladásáról.

Kérjük a szülőket, az online kérdőívet töltsék ki december 14-ig.

A kérdőívet csak azok töltsék ki, akik iskolai csoportos szervezésben kívánnak részt venni a programban!

Köszönettel és tisztelettel:
Dr. Harnos István
intézményvezető

Online kérdőív

 

 

 

Közelgő események

11. A szülői értekezlet
21 Sep 2020 05:00PM - 06:00PM
10. D szülői értekezlet
21 Sep 2020 05:15PM - 06:15PM
10. A szülői értekezlet
22 Sep 2020 05:00PM - 06:00PM
10. B szülői értekezlet
22 Sep 2020 05:15PM - 06:15PM
9. D szülői értekezlet
23 Sep 2020 05:00PM - 06:00PM

Eseménynaptár

September 2020
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

 

Nemzeti Összetartozás Napja 2020

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum