Kezdőlap

Mint a többi csapat, mi, a DUKÁN csapat tagjai is szépen lassan beváltjuk jutalmainkat, így következő állomásunk a Kecskeméti Mercedes-Benz Gyár iskolája volt. 

Tobias Bopp, az iskola igazgatója fogadott bennünket kora reggel és vezetett be a modern épületbe. Ezt követően egy nyolcadikos biológia órán vettünk részt és nyertünk betekintést az iskola életébe. Habár a nyolcadikosokat csak két diák alkotja, melyek közül egy betegség miatt nem jött iskolába, az óra nagyon érdekesen, izgalmasan és interaktívan telt el. Csoportmunkában dolgoztuk fel az alkohol és a nikotin, mint függőséget okozó szerek, drogok témáját. A kicsengetés után megtekintettük az elsős német diákok “magyar”, azaz német irodalom és nyelvtan óráját is. Majd megismerhettük az osztályokat, azok összetételét és tantermeiket is. Mint már említettük, az épület nagyon modern, így technikailag is kiválóan felszerelt, amely elősegíti a hatékony és figyelmet fenntartó tanulást. Majd megnéztük a többi emeletet is, illetve egy testnevelés órára is bekéredzkedtünk a sportudvar megtekintését követően. 

Érdekesnek találtuk, hogy alacsony létszámúak az osztályok, mégis két tanár foglalkozik a gyerekekkel- egy magyar és egy német anyanyelvű. Mindemellett sokkolt bennünket, hogy nyolcadikban már akár három nyelvet is tanulhatnak a diákok, így a német mellett kiválóan tudnak angolul, franciául, latinul, olaszul, vagy spanyolul. A német oktatási rendszer szerint az osztályozás fordítva történik, mint nálunk, tehát az egyes a legjobb jegy, amelyet egyébként nem könnyű megszerezni. A szívélyes fogadtatás abban is megnyilvánult, hogy a menzán egy bögre jó meleg tea mellett tudtunk a németről nyelvtanulásról, a jövőnkről, az elképzelt jövendő karrierünkről, és a két iskola közötti együttműködés lehetőségeiről beszélgetni. 

Ezúton is szeretnénk megköszönni a lehetőséget Tobias Bopp igazgató úrnak és a Deutsch,Karriere.Erfolg kampányának illetve Schnell Ildikó, Megyesiné Vikor Aranka és Bajdik-Sebestyén Ágnes tanárnőknek, hogy elkísértek bennünket a Homokbánya rejtett gyöngyszeméhez. 

Reméljük nem egyszeri alkalom volt, szívesen mennénk és fogadnánk diákokat egyaránt!

2019.05.24.

A Dukán csapat

Csenki Csongor, Gyenes Réka, Konfár Nikolett, Takaró Milán, 10. d

 

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

September 2020
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

 

Nemzeti Összetartozás Napja 2020

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum