Kezdőlap

Mi négyen, Csenki Csongor, Gyenes Réka, Konfár Nikolett és Takaró Milán alkotjuk a Dukán nevű videofilm készítő csapatot. Részt vettünk a Deutsch. Karriere. Erfolg. „Deutsch+ich=? elnevezésű videós versenyén, ahol az országos 2. helyezést értük el. Az Oscar-szobor és a támogatói tárgyjutalmak mellett egy egynapos bécsi utazást nyertünk. Ezeken kívül meghívást kaptunk a kecskeméti Mercedes-Benz gyárba és annak iskolájába is. 

Először a gyárlátogatásra került sor, amelynek keretében betekintést nyertünk a kecskeméti Mercedes-Benz életébe. A látogatásra Megyesiné Vikor Aranka német tanárnőnk kísért el bennünket. Érkezésünkkor szívesen fogadtak bennünket a Karl Benz konferenciateremben, ahol egy általános tájékoztatót kaptunk a gyárral és működésével kapcsolatban. A gyárról szóló kisfilm megtekintése után VIP feliratú láthatósági mellényeket vettünk fel, jelezve ezzel a dolgozók felé, hogy látogatók vagyunk, majd az ellenőrző kapukhoz indultunk. Miután sikeresen bejutottunk, megkaptuk az idegenvezetéshez szükséges eszközöket, amelyek az alábbiak voltak: egy audio készülék fülhallgatóval és egy védőszemüveg. Ezeknek köszönhetően a zajosabb munkafolyamatok alatt is tökéletesen követni és hallani tudtuk a német nyelvű előadást. A látogatók számára kijelölt kék úton haladva tekinthettük meg a prés- és karosszéria üzemet. Sajnos további két gyártási folyamatot, a fényező és az összeszerelő részleget nem ismerhettük meg, mivel titkos fejlesztések zajlottak és zajlanak jelenleg is ezekben az épületekben.

Meglepett bennünket, hogy itt, Kecskeméten található a világ jelenleg legmodernebb gyártósora, melyet javarészt robotokkal működtetnek. Kifejezetten tetszett nekünk, hogy a Mercedes-Benz ennyire ember- és családközpontú: ezt igazolja saját óvodája és iskolája, valamint a közelmúltban felépített és átadott, az ország talán legmodernebb oktatási képzőközpontja a gyár területén. Itt a legújabb technológiák felhasználásával készítik fel duális képzésben a jövő járműipari szakembereit. A dolgozók munkaidejük alatt zenét hallgathatnak és az épületen belül például biciklivel vagy rollerrel közlekedhetnek, ezzel biztosítva a jó közérzetet és a nyugodt munkakörülményeket. Megdöbbenve néztük a gyár tényleges területét, ami kintről, az utakról is hatalmasnak tűnik, azonban belül szembesülhetünk a valódi méretével. Nem csoda így az sem, hogy a különböző épületek között busszal szállítottak bennünket. 

Ha jobban belegondolunk, a kisfilmünkben bemutatott állásokat tökéletesen el tudjuk képzelni az egyetem után itt, a Mercedes gyárban: Csongor, mint a cég PR-managere, Niki, mint a gyár étterméért felelős, Réka, mint az újabb fejlesztések tervezője és mérnöke, Milán pedig mint a gyár ügyvédje, munkajogi képviselője. Azonban, hogy ezek közül mi marad álom és mi válik valóra?       

Az még a jövő titka.

Mindenesetre örülünk, hogy közelebbről is megismerhettük a kecskeméti gyáróriást és annak működését. Ezúton is köszönjük a lehetőséget és az új tapasztalatokat. Legközelebb, május 23-án a kecskeméti Mercedes Iskolába látogathatunk el.

Kecskemét, 2019.05.14.

Dukán csapat

Kecskeméti Bolyai János Gimnázium

 

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

September 2020
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

 

Nemzeti Összetartozás Napja 2020

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum