Kezdőlap

A Magyar-Spanyol Kéttannyelvű Gimnáziumok Országos Találkozójának és Versenyének idén a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium adott otthont. Spanyol tagozatunk 26 diákja és két tanára vett részt.

14 versenyszámban mérték össze tudásukat a legjobbak legjobbjai: szókincs, vita, társalgás, fordítás, mese- és novellaírás, országismeret, képregény és videóparódia kategóriában. Első helyezést ért el Balázs Marcell (12.D) fordításban és vitában, második lett Zsámboki Anna (11.D) vitában és az előkészítős csapatunk (Kalotai Lia, Kiss D. Sára, Major Blanka, Zoboki Liza) szókincsben.

Emellett egy színdarabot is vitt a csapat, egy vígjátékkal készültek, Puentes-Blanco Piroska tanárnő rendezésében. A sárkány feje c. mesejátékot adták elő, mely nagy sikert aratott a közönség és a zsűri körében is, elnyertük a Legjobb Színpadra Állítás Díját.

Spanyolország magyarországi nagykövete kiemelte megnyitó beszédében, hogy a spanyol nyelv népszerűsége és jelentősége folyamatosan növekszik. Közel félmilliárd ember anyanyelve, és legalább 250 millióan tanulják szerte a világon. Nemcsak az Európai Unió egyik fő hivatalos nyelve, de az internethasználók körében is a második leggyakrabban használt nyelv. Vitathatatlan a sikere a zenében, sportban, diplomáciában is, nem beszélve a legnépszerűbb turisztikai célpontokról.

 

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

September 2020
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

 

Nemzeti Összetartozás Napja 2020

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum