Home

Az iskola elérhetősége

Kecskeméti Bolyai János Gimnázium
Címe: 6000 Kecskemét, Irinyi u. 49.
OM kódja: 027945
Telefon: 76/482-071
Fax: 76/507-523
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Honlap: www.bolyai-kkt.sulinet.hu

 

Elérhetőségünk

HISPÁNSÁG NAPJA A BOLYAIBAN 

Október 12. jeles dátum minden spanyol és spanyolul tanuló számára, Kolumbusz Kristóf 1492. október 12-én, ezen a napon fedezte fel Amerikát. Ma ez a legfontosabb ünnep Spanyolországban, amit a Kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban immár hagyományosan megünnepel a spanyol–magyar két tanítási nyelvű tagozat. Az ünnepségsorozatnak mindig része azoknak a spanyolos diákoknak az élménybeszámolója, akik a közelmúltban spanyol nyelvű országban jártak. Kit munkalehetőségek, kit családi kapcsolatok, kit ösztöndíj-lehetőségek csábítanak az Ibériai-félszigetre, Latin-Amerikába és a karibi térségbe. Örömteli hír, hogy ebben az évben Balázs Marcell 12.D osztályos tanulónk nyerte el a Spanyol Nagykövetség ösztöndíját, mellyel a spanyol-magyar két tanítási nyelvű tagozaton tanulók közül az országban a három legkiemelkedőbb diákot jutalmazzák minden évben, így nyáron Marcell 2 hetes nyelvtanfolyamon vehet részt Spanyolországban.

30 ÉVES A SPANYOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ OKTATÁS MAGYARORSZÁGON

Ez a forradalmian új képzési forma 1988. szeptember 1-jén indult meg a budapesti Károlyi Mihály Gimnáziumban. A Spanyol Nagykövetséggel karöltve az országban működő összes két tanítási nyelvű képzést folytató középiskola, köztük a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium is képviseltette magát a rendezvényen. A Bolyai színjátszói itt is előadták a márciusi Spanyol Kéttannyelvű Iskolák Fesztiválján „Legjobb színpadra állítás” díját elnyert Hikikomori 2.0című mexikói darab adaptációját.

 

NEMCSAK NYELVET TANÍTUNK, KULTÚRÁT IS KÖZVETÍTÜNK

A nyelvtanuló ugyanis akkor motivált, ha az adott nyelv által közvetített kultúrához is kötődik– vallják a Bolyai spanyoltanárai. Ezért nincsen olyan tanév, hogy ne szerepeljen az iskolai rendezvények között több ún. „spanyolos” program Ez ebben az évben a Nemzeti Galériában bemutatott Frida Kahlo kiállítás meglátogatása és a budai vár megismerését célzó akadályverseny megrendezése volt.

 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries