Home

Az iskola elérhetősége

Kecskeméti Bolyai János Gimnázium
Címe: 6000 Kecskemét, Irinyi u. 49.
OM kódja: 027945
Telefon: 76/482-071
Fax: 76/507-523
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Honlap: www.bolyai-kkt.sulinet.hu

 

Elérhetőségünk

 

A kecskeméti Bolyai János Gimnázium a 2017-2018-as tanévben ünnepelte fennállásának 30-dik évfordulóját.

A NTP-MŰV-17-0089. kódszámú pályázati projekt keretében ez alkalomból hoztunk létre egy egész estét betöltő, nyárestét idéző, kellemes hangulatú musicalt, melynek címe „Aparádé, avagy apák a köbön”. A darabban felcsendülnek egy népszerű együttes slágerei is.

Alapul szolgált az a koncepció,- mivel jelenlegi tanulóink útban vannak a felnőtté válás útján, hogy bevezessük őket a felnőttek világának rejtelmeibe, rávezessük őket az esetleges konfliktusok kezelésére, a nehézségek leküzdésére, a megfelelő kommunikációs módszerek feltárására. A színdarabban több tanuló felnőtt szerepet kapott, melyet sikeresen megformált a színpadon. A tanulók a színdarab során megtanulták, hogyan alakítsák ki saját gondolkodásmódjukat, értékrendszerüket és megtapasztalják, milyen sok megoldás létezhet egy adott helyzetre. Az előadásban egy édesanya egyedül neveli lányát, aki mindent megad gyermekének, ám a lány nem tudja, ki az édesapja. Menyasszonyként arról álmodozik, hogy édesapja vezeti az oltárhoz, ezért megpróbálja felkutatni édesanyja naplója elolvasása után esetleges „apjait”. Meghívja őket az esküvőre, ám a három férfi jelenléte nagy kavarodással jár, és fura helyzeteket szül.

Csapatmunka, összetartás, együtt gondolkodás, jókedv és maximalizmus. E jegyek tükrében dolgoztak ők együtt. A próbafolyamat során alakították egymást és a darabot, miközben mindenki igyekezett saját képességeit, valamint személyiségét is kibontakoztatni. Új közösséget építettek, ahol céljuk a közönség és saját maguk szórakoztatása volt.

Közös munkájukat kellemes hangulat lengte be, legértékesebb céljuk egymás megismerése, elfogadása, motiválása volt, melyek által értékesebbé váltak.

Egyik tanulónk gondolatai:

„Megérkezni egy próbára olyan, mint hazaérni a családunkhoz. A hely, ahová mindig jó kedvvel megyünk, ahol szeretet és vidám élmények várnak, ahol erősítjük egymást.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries