Home

Az iskola elérhetősége

Kecskeméti Bolyai János Gimnázium
Címe: 6000 Kecskemét, Irinyi u. 49.
OM kódja: 027945
Telefon: 76/482-071
Fax: 76/507-523
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Honlap: www.bolyai-kkt.sulinet.hu

 

Elérhetőségünk

A tehetséggondozó projektünk „Programozott robotok és dronok felhasználása a környezeti hatások kutatásában” célja a műszaki és  természettudományos megismerés és érdeklődés felkeltése volt, a konkrét környezeti mérések és elemzések alapján. A robotok és dronok alkalmazásain keresztül megismerkedtek a tanulók a modern környezeti kutatás és védelem alapjaival. A programozási gyakorlatok összekapcsolták, megjelenítették az informatika, matematika és természettudományok szoros kapcsolatát és sokszínűségét. Az egyetemi életbe való betekintés szakmai orientációt, tájékozódást segítették. Az összehasonlító környezeti projekten keresztül a tanulók természettudományos ismerete bővült, műszaki, technikai ismerete gyarapodott. A méréstechnikai eszközök és feldolgozási programok a matematikai és digitális tudásukat is gyarapította. A fizikai, kémiai kísérleteken és csillagászati megfigyeléseken keresztül megismerkedtek a tanulók az aktuális környezetvédelem problémáival, lakókörnyezetüket szennyező forrásokkal és azok felszámolási lehetőségeikkel.

 

A projekt megvalósítása során a természettudományok mellett a műszaki tudományok (robotok és dronok építése ), informatika (robotok programozása és vezérlése), a csillagászat ( naptevékenységek kutatása a napfoltokon keresztül) kerültek alkalmazásra, felhasználásra.

Az elméleti ismereteik mellett a műszaki tudományokra is ráláttak, az informatika alkalmazásait a programozott robotokon és dronokon keresztül  alkalmazták. A mérések során új eszközökkel, szenzorokkal, az adatfeldolgozás új módszereivel és megjelenítésükkel gazdagodtak. A terepi munka során a gyakorlatban fedezték fel az elméleti tanulás, a tudás szerepét és fontosságát. A közös munka élménye személyiségük fejlődését, a felelősségérzet erősödését és társadalmi szerepét emelte ki. A tanulmányi versenyeken és konferenciákon való  eredményes részvételük az egyéni és közösségi bemutatkozás lehetőségét is megteremtette.

 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries