Home

Az iskola elérhetősége

Kecskeméti Bolyai János Gimnázium
Címe: 6000 Kecskemét, Irinyi u. 49.
OM kódja: 027945
Telefon: 76/482-071
Fax: 76/507-523
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Honlap: www.bolyai-kkt.sulinet.hu

 

Elérhetőségünk

A 2017-es évben is egy érdekes, elgondolkodtató programon vehettünk részt a Szegedi egyetem TTIK kar Bolyai épületében, hárman diákok: Antal Péter, Kolláth István, Remény Olivér, felkészítő tanárunk Sikó Dezső, a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium képviseletében. A Szegedi Tudományegyetem részéről mentorunk, Hopp Béla egyetemi tanár segítő, bátorító jelenlétével bemutattuk előző évi kutatómunkánk eredményeit. Városunkból összesen 4 iskolából (Bolyai, Katona, Bányai, Szentgyörgyi) kb. 20 tanuló jött el a rendezvényre, ami 5 csapatot jelentett, változó csapattag-számmal.

Az ünnepi rendezvény három egyetemi kutató előadásával kezdődött, ökológia, kémia, és informatika témában, majd ezt követte az izgalommal várt eredményhirdetés a 2017/18-as tanév SZTE TTIK KUTATÓISKOLÁJA cím nyerteseinek szánt támogatási oklevelek átadásával. Itt tudtuk meg, hogy iskolánkat képviselő csapatunk 1. helyezést ért el: A fotovoltaikus elemek magnetorezonanciális viselkedése című kutatási projektünkkel. Délben, az eredményhirdetés után jött az ünnepi fogadás, majd egy óra elteltével a tavalyi támogatás nyertesei, bemutattuk kutatómunkánk eredményeit. A ”Gimnáziumi napelemes bázis modellezése és hatékonyságának növelése a környezeti hatások tükrében” (https://drive.google.com/file/d/181FJPHNSqN0dUKfPK4srUb7RvCrkUq0N/view) előadásunkat figyelemmel kísérték a résztvevő tanulók, felkészítő tanárok és támogató egyetemi mentorok. Kérdéseket tettünk fel egymásnak és olyan fontos témákat vitattunk meg közösen, mint a gép és ember kapcsolata, az alkalmazott informatika és automatizálás szerepe az emberek életében, vagy az élővilágban a populációk egyedszámának fontossága. Az egyetemi programok után egy forró teára megállva megbeszéltük a történteket Szeged főterén, amit a hazautazás követett, majd a szülőknek tartott élménybeszámoló. Köszönjük, jó „buli” volt!

 

Kecskemét, 2017. december 15.                                      Remény Olivér, Kolláth István, Antal Péter  - 11. C tanulók

 

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries