Home

Az iskola elérhetősége

Kecskeméti Bolyai János Gimnázium
Címe: 6000 Kecskemét, Irinyi u. 49.
OM kódja: 027945
Telefon: 76/482-071
Fax: 76/507-523
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Honlap: www.bolyai-kkt.sulinet.hu

 

Elérhetőségünk

honlapra2017. május 19-én és 20-án a Mátrában járt a Bolyai nyolc fős diákcsapata Sikó Dezső és Laczkó József tanár urak kíséretében az NTP-MTTD -16 pályázat szakmai programjának terepgyakorlata keretében.

A csapatot Ludányi Csongor és Kövecs Roland a 9. C-ből, Berecz Réka a 9. D-ből, és Antal Péter, Csík Laura, Kolláth István, Remény Olivér és Varga Róbert alkotta a 10. C-ből.

A fókuszban komplex tudományos természetismereti tapasztalatszerzés állt. A túra a gyöngyösi Mátra Múzeumban indult, innen vezetett az útjuk Kékestetőre, ahol többek között gravitációmérést végeztek, meghatározták a víz forráspontját, az UV-sugárzást, a légnyomást, a páratartalmat illetve a hőmérsékletet.

Parádon sötétedés után a csillagok megfigyelésére is nyílt lehetőség a Bolyai teleszkópjával, a Jupiter és holdjai mellett számos csillagképet is megvizsgáltak. A következő nap a Mátrában zajló bányászat jegyében telt. A hajdani recski kényszermunkatábor után szétnéztek a bányamúzeumban a régi munkagépek között is. A második nap méréseit víz- és kőzetmintákon végezték. Meghatározták a minták keménységét, pH-értékét, réztartalmát és mésztartalmát. Hőmérsékletet és vezetőképességet is mértek. Hazafelé Szolnokot is útba ejtették, hogy megnézhessék a régi vegyészeti gyárat.

Csík Laura

Kolláth István

Varga Róbert

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries