Kezdőlap

Intézményi minőségfejlesztés a kompetenciák megerősítésére és a motiváció növelésére irányuló módszertani fejlődéssel  (KA101-022492) projekt

2016. június 1. -2017.május 31.

Eredményeink

Iskolánk négy tanára vett részt továbbképzéseken az Egyesült Királyságban e projekt keretében, s ennek tapasztalatait, eredményeit megosztották  a teljes tanári közösséggel. A négy pedagógus kompetenciafejlesztő és a kompetenciafejlesztést segítő kurzusokon szerzett új, gyakorlati tapasztalatokat, módszertani  ötleteket. E kompetenciák a digitális, a szövegértési, a szociális és a nyelvi kompetenciák voltak. A projekt másik célja a motiváció megerősítése volt: a tanári motiváció, nyitottság, megújulás, és ezen a keresztül a diákok motivációja az iskola nemzetköziesítése által.

kap1Gimnáziumunk, a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium 2016. februárjában 4 másik európai középiskolával közösen pályázatot nyújtott be egy közös projekt lebonyolítására, melynek középpontjában az iskolarádió áll. Pályázatunk sikeres volt, 2016. szeptember elsejétől megkezdődhetett a kétéves közös, angol nyelven zajló munka.

Öt ország egy-egy iskolája fogott össze az EU támogatásával annak érdekében, hogy az európai fiatalok több segítséget kapjanak a pályaválasztásban. A pályázat címe: Ariadné fonala – kiútkeresés a pályaválasztás európai labirintusából.

Iskolánk négy- és ötéves képzéseket nyújtó gimnázium, kiemelt feladatunk a tehetséggondozás. Pedagógiai programunk szerint nagy figyelmet fordítunk az idegen nyelvek tanítására (nyelvtagozatok, két tanítási nyelvű képzés), tanulóink kompetenciáinak és szociális készségeinek megerősítésére.

Erasmus+ pályázat

 

Nyitás Európára: Intézményünk az elkövetkező hét évben arra helyezi a hangsúlyt, hogy megerősítse az iskola nemzetközi kapcsolatait, jobban érvényesítse az interkulturalitást és multikulturalitást mint értéket, mind a tantárgyi programokban (pl. idegennyelv-tanítás, természettudományos vagy társadalomtudományi tárgyak), mind az iskolai életben (motiváció, kapcsolatteremtés, tolerancia, széles látókör).

Négy országból érkeztek diákok egy Erasmus+ projekt zárórendezvényére a kiváló tehetségpontként működő Appendix Alapítvány szervezésében a Bolyai János Gimnáziumba.

A két évvel ezelőtt indult program fő célja olyan tanulási játékok fejlesztése és tesztelése volt, amelyek motiválják és segítik a diákokat a tanulási folyamatban. A projekt eredményeként létrejövő játékgyűjtemény nemcsak egyes tantárgyakhoz (pl. matematika, biológia, történelem) kapcsolódó tanulási játékokat tartalmaz, hanem a sikeres tanuláshoz szükséges kompetenciák fejlesztéséhez is hozzájárul. A projekt megvalósítói hangsúlyt fektettek a vállalkozási kompetencia fejlesztésére is, ugyanis a diákok lehetőséget kaptak egy játékcég megalapítására és működtetésére is. 

A német munkanyelvű projektben a magyar koordinátor mellett egy-egy bolgár, dán, német és olasz középiskola vett részt. A záró találkozó egy nagyszabású játéknappal végződött.

 

 

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

March 2021
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum