Kezdőlap

Intézményi minőségfejlesztés a kompetenciák megerősítésére és a motiváció növelésére irányuló módszertani fejlődéssel  (KA101-022492) projekt

2016. június 1. -2017.május 31.

Eredményeink

Iskolánk négy tanára vett részt továbbképzéseken az Egyesült Királyságban e projekt keretében, s ennek tapasztalatait, eredményeit megosztották  a teljes tanári közösséggel. A négy pedagógus kompetenciafejlesztő és a kompetenciafejlesztést segítő kurzusokon szerzett új, gyakorlati tapasztalatokat, módszertani  ötleteket. E kompetenciák a digitális, a szövegértési, a szociális és a nyelvi kompetenciák voltak. A projekt másik célja a motiváció megerősítése volt: a tanári motiváció, nyitottság, megújulás, és ezen a keresztül a diákok motivációja az iskola nemzetköziesítése által.

 

A tanév során igyekeztünk a továbbképzéseken szerzett tapasztalatokat, módszertani ötleteket minél inkább alkalmazni a napi pedagógiai munkában. Igyekeztünk minden tantárgy óráján  lehetőségeket találni mind a digitális kompetencia, mind pedig a szövegértési kompetencia fejlesztésére. Bővítettük kulturális és pedagógiai ismereteinket is, továbbgondoltuk a megszerzett tapasztalatokat, újabb előadókat hívtunk meg annak érdekében, hogy a helyi sajátosságokkal is megismerkedjünk.  A tantestület tagjai is igyekeztek a gyakorlatban kipróbálni a megszerzett ismereteket, pl. a digitális témahét eseményeinek megszervezésében, az ehhez kapcsolódó óraszervezések alkalmával. Igyekeztünk a tanórán kívüli tevékenységeket is színessé, motiválóvá tenni. Ennek eredményeképp jött létre például a Nagy-Britanniát és az angol kultúrát bemutató vetélkedő Bartha Adrienn tanárnő szervezésében. Eredménynek tartjuk azt is, hogy Erasmus+ iskolai stratégiai partnerségek projektünk nemzetközi partnertalálkozóján alkalom nyílott arra, hogy óralátogatások (idegen nyelvi, matematika) után más európai uniós intézmények tanáraival is megoszthattuk tapasztalatainkat.

A résztvevők módszertani ötletgyűjteményeket hoztak létre, szívesen várjuk az érdeklődő kollégák jelentkezését, akik szeretnék ezen ötletgyűjteményeket megismerni,  vagy – előzetes egyeztetés után – részt vennének olyan órákon, melyeket újonnan megszerzett tapasztalatainkkal felvértezve kifejezetten a kompetenciafejlesztés köré építünk.

Kecskemét, 2017. május 31.

                                                                                                                             Tóthné Muráncsik Mónika

                                                                                                                             projekt-koordinátor

 

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

March 2021
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum