Home

Az iskola elérhetősége

Kecskeméti Bolyai János Gimnázium
Címe: 6000 Kecskemét, Irinyi u. 49.
OM kódja: 027945
Telefon: 76/482-071
Fax: 76/507-523
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Honlap: www.bolyai-kkt.sulinet.hu

 

Elérhetőségünk

Intézményi minőségfejlesztés a kompetenciák megerősítésére és a motiváció növelésére irányuló módszertani fejlődéssel  (KA101-022492) projekt

2016. június 1. -2017.május 31.

Eredményeink

Iskolánk négy tanára vett részt továbbképzéseken az Egyesült Királyságban e projekt keretében, s ennek tapasztalatait, eredményeit megosztották  a teljes tanári közösséggel. A négy pedagógus kompetenciafejlesztő és a kompetenciafejlesztést segítő kurzusokon szerzett új, gyakorlati tapasztalatokat, módszertani  ötleteket. E kompetenciák a digitális, a szövegértési, a szociális és a nyelvi kompetenciák voltak. A projekt másik célja a motiváció megerősítése volt: a tanári motiváció, nyitottság, megújulás, és ezen a keresztül a diákok motivációja az iskola nemzetköziesítése által.

 

A tanév során igyekeztünk a továbbképzéseken szerzett tapasztalatokat, módszertani ötleteket minél inkább alkalmazni a napi pedagógiai munkában. Igyekeztünk minden tantárgy óráján  lehetőségeket találni mind a digitális kompetencia, mind pedig a szövegértési kompetencia fejlesztésére. Bővítettük kulturális és pedagógiai ismereteinket is, továbbgondoltuk a megszerzett tapasztalatokat, újabb előadókat hívtunk meg annak érdekében, hogy a helyi sajátosságokkal is megismerkedjünk.  A tantestület tagjai is igyekeztek a gyakorlatban kipróbálni a megszerzett ismereteket, pl. a digitális témahét eseményeinek megszervezésében, az ehhez kapcsolódó óraszervezések alkalmával. Igyekeztünk a tanórán kívüli tevékenységeket is színessé, motiválóvá tenni. Ennek eredményeképp jött létre például a Nagy-Britanniát és az angol kultúrát bemutató vetélkedő Bartha Adrienn tanárnő szervezésében. Eredménynek tartjuk azt is, hogy Erasmus+ iskolai stratégiai partnerségek projektünk nemzetközi partnertalálkozóján alkalom nyílott arra, hogy óralátogatások (idegen nyelvi, matematika) után más európai uniós intézmények tanáraival is megoszthattuk tapasztalatainkat.

A résztvevők módszertani ötletgyűjteményeket hoztak létre, szívesen várjuk az érdeklődő kollégák jelentkezését, akik szeretnék ezen ötletgyűjteményeket megismerni,  vagy – előzetes egyeztetés után – részt vennének olyan órákon, melyeket újonnan megszerzett tapasztalatainkkal felvértezve kifejezetten a kompetenciafejlesztés köré építünk.

Kecskemét, 2017. május 31.

                                                                                                                             Tóthné Muráncsik Mónika

                                                                                                                             projekt-koordinátor

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries